• TALENTONTWIKKELING IS TOPSPORT

Talentontwikkeling = Topsport                   

Talentontwikkeling = Topsport is gericht op vrouwen in de leeftijd 16 tot 40+ uit Rotterdam. De aanpak is erop gericht om vrouwen die zich opnieuw oriënteren op de arbeidsmarkt door theorielessen, workshops, sporttrainingen en het businessnetwerk van Excelsior hun persoonlijk doel te laten bereiken op het gebied van werk, opleiding of persoonlijke ontwikkeling en zo duurzaam invloed te hebben op hun levensritme.

Programma
60 deelneemsters nemen deel per jaar, verdeelt over 10 weken. De workshops en sporttrainingen zijn onder begeleiding van een professional. Naast de dag begeleiding is er nog mogelijkheid tot persoonlijke 1 op 1 coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, opleiding en werk, gedurende 16 uur per week.

Programma Onderwerp
Week 0: Intake gesprek
Week 1: Zelfanalyse en Fysiek Fit = Mentaal Fit
Week 2: Gastvrijheid bij SBV Excelsior en Actie plan
Week 3: CV en Profielschrijven
Week 4: Etiquette en taal verbaal en non-verbaal
Week 5: Gastvrijheid en aan de slag met je ontwikkeling
Week 6: Presenteren van jezelf
Week 7: Solliciteren in de praktijk
Week 8: Budgettering
Week 9: Snuffelstage/werkervaring
Week 10: Netwerken, reflexie en toekomst visie
Eindevaluatie Driehoek gesprek: verwijzer, deelneemster en re-integratie coach
Nazorg 1 jaar

Workshops in de praktijk in samenwerking met partners
De workshops bestaan uit activiteiten die de professionele vaardigheden en kwaliteiten van de deelneemsters verhogen. Deze worden gegeven in samenwerking met rolmodellen uit het bedrijfsleven. Onderwerpen als effectieve communicatie, samenwerken, presentatietechnieken, budgettering, solliciteren en netwerken worden hier behandeld. Door middel van deze workshops worden de vaardigheden vergroot en neemt tevens de onafhankelijkheid en empowerment van de deelneemsters toe.

Fysiek fit = Mentaal fit (sporttraining, 1 uur per week)
De trainingen worden gegeven door een persoonlijke krachttrainer en voedingsadviseur die werkzaam is met de selectie van SBV Excelsior. De trainingen vinden plaats rond om het stadion. De sportactiviteiten hebben als doel het zelfvertrouwen van de deelneemsters te vergroten door teambuilding, grenzen te verleggen en inzicht te krijgen in eigen belastbaarheid. Dit heeft als effect, vitaliteit verbetering, wijkparticipatie, sport participatie, verbeteren van geestelijke en lichamelijke weerbaarheid.

Toelatingseisen
Om aan de trainingen mee te doen, moet je aan de volgende eisen voldoen:
–           Je wil graag een nieuwe stip op de horizon zetten: een nieuw doel voor jezelf stellen om je verder door te ontwikkelen
–           Je bent tussen de 16 en 40+ jaar
–           Je bent tien dinsdagen van 09.00 – 16.00 uur beschikbaar en hebt tijd om thuis je opdrachten voor te bereiden en uit te werken
–           Je bent sportief ingesteld en mentaal en fysiek belastbaar
–           Opvang is geregeld

Contact

Re-integratie coach Deborah Gravenstijn.
Deborah.gravenstijn@excelsior4all.nl
010-4046041

Inschrijven
De aanmeldingen voor de tranche die start op 19 februari is begonnen. Meld je nu via het formulier hieronder.

Partners van TALENTONTWIKKELING IS TOPSPORT