• VV CAPELLE NIEUWSTE AMATEURPARTNER

De Capelse voetbalvereniging VV Capelle tekende in de rust van de wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en AZ Alkmaar de samenwerkingsovereenkomst, waardoor de club de nieuwste amateurpartner is van de Rotterdamse club. De Capellenaren treden hiermee in de voetsporen van de clubs NBSVV, FC Binnenmaas, VV Hellevoetsluis, SC Woerden, CVV Jodan Boys, NOCKralingen, Voorschoten’97, CVV Be Fair, CKC, PSV Poortugaal, VV Smitshoek, Rotterdam United, Xerxes DZB en VV Spirit.

Mooie vereniging

,,We zijn blij dat we weer een samenwerkingsovereenkomst hebben kunnen sluiten met een regionale club. VV Capelle is mooie vereniging met ambities en wij kunnen daar met deze samenwerking een steentje aan bijdrage”, trapt projectcoördinator Thomas Oostendorp af.

Positieve boost

De samenwerkingsovereenkomst werd onder toeziend oog van Excelsior4All directeur Niels Redert in de rust van de laatste Eredivisiewedstrijd van Excelsior ondertekend. Voorzitter Jaap Mastenbroek en hoofd jeugdopleidingen Brian Zalmijn tekenden namens VV Capelle. Laatstgenoemde zei blij te zijn met de overeenkomst: ,,VV Capelle is sinds begin dit jaar bezig met een soort van wederopbouw. Ik ben gevraagd om hierbij het voortouw te nemen. Het doel hiervan is om de jeugdopleiding een positieve boost te geven.”

Samenwerking

De samenwerking tussen VV Capelle en Excelsior Rotterdam is er een die voor beide partijen zijn voordelen heeft. ,,Het is toch zo dat je als je aangesloten bent bij een BVO als Excelsior Rotterdam er een bepaalde aantrekkingskracht ontstaat voor de jeugd. Aan de andere kant is het ook een praktische voordeel in de zin van het verrijken van de kennis door middel van een kijkje in de keuken of het bezoek aan bijvoorbeeld KV Kortrijk. Daarnaast zijn de lijnen heel kort, ik kan zo hoofd jeugdopleidingen Marco van Lochem of projectcoördinator Thomas Oostendorp bereiken”, gaat Brian Zalmijn verder.

Ook voor Excelsior Rotterdam heeft de samenwerking voordelen: ,,Wij zijn altijd heel duidelijk tegenover de clubs. Je kunt samen meer bereiken dan in je eentje en daarbij hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden. Zo delen we kennis die voor elke vereniging toepasbaar kan zijn en pikken wij ook af en toe wat nieuws mee vanuit de aangesloten amateurpartners”, stelt Thomas Oostendrop.

Toekomst

Voor VV Capelle houdt samenwerking nu al in dat zij veel kennis vergaren om direct toe te passen op hun jeugdopleiding. Daarnaast hopen zij dat de samenwerking ook op de langere termijn zijn vruchten afwerpt. ,,Wij kunnen dankzij de expertisedeling op een betere manier talentvolle spelers begeleiden richting een BVO en daarbij is Excelsior uiteraard de eerste keuze. Stapsgewijs kunnen we dat overleggen en monitoren met elkaar, maar andersom ook. Mochten er spelers zijn die hier in de jeugdafdeling afvallen, dan zien wij die graag naar ons komen. Het is immers 10 minuten rijden en dan ben je al bij VV Capelle.”

Een toekomst die aan de andere zijde ook voor Excelsior Rotterdam dus zijn voordelen heeft. ,,In ons gehele amateurpartner netwerk lopen zat talentvolle spelertjes rond en als Excelsior Rotterdam zijn we altijd opzoek naar talentvolle jeugd om onze opleiding kwalitatief nog beter te maken. Vanuit dat oogpunt kunnen wij ook de vruchten plukken voor de toekomst. Ik denk daarom dat de samenwerking met VV Capelle een mooie toevoeging is aan ons netwerk van partners waar wij, maar ook zij, voldoende uit kunnen halen!” sluit Thomas Oostendorp af.

Amateurpartners

Middels het project de amateurpartners wil Excelsior4All voetbalverenigingen ondersteunen. Door een officiële samenwerking aan te gaan krijgen de amateurpartners de mogelijkheid om activiteiten en evenementen te organiseren met Excelsior Rotterdam. Zo zijn er de trainersactiviteiten, studiereizen, wedstrijdbezoeken van het eerste elftal en meer.

Zie voor alle informatie en mogelijkheden de Amateurpartners Presentatie
Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking of heeft u vragen over de presentatie?

Neem dan contact op met:

Thomas Oostendorp
Projectcoördinator Amateurpartners Excelsior Rotterdam
thomoost@hotmail.com
Tel:010-3138699

VV CAPELLE NIEUWSTE AMATEURPARTNER

De sponsors van Excelsior4all