• Vacature: Docent Playing for Success Excelsior (m/v) (0.6 – 0.8 FtE)

Stichting Excelsior4All is per direct op zoek naar docent voor het educatie programma Playing for Success.

Wij zoeken een enthousiaste kracht die woonachtig is in Rotterdam of omgeving. Onze nieuwe collega is flexibel, maatschappelijk betrokken, legt gemakkelijk contact met jongeren en heeft oog voor hun kansen en mogelijkheden. Uiteraard voldoe je aan de door ons vastgestelde kerncompetenties: klant-, kwaliteit- en resultaatgericht.

De organisatie
Excelsior4All is de maatschappelijke stichting van Excelsior Rotterdam en vertegenwoordigt de voetbalclub in de lokale samenleving. Excelsior4All is gevestigd in het Van Donge & De Roo Stadion en werkt samen met lokale overheden en maatschappelijke partners om de maatschappij te verbeteren.
Het project Playing for Success valt onder de pijler educatie. In de uitvoering ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van dit project, dit doe je in samenwerking met de projectleider.

Het project
Playing for Success (PfS) is een naschools programma voor kinderen van 9-14 jaar met een beneden gemiddeld cognitief zelfvertrouwen. Hierdoor presteren ze minder goed dan ze zouden kunnen. PfS maakt gebruik van de aantrekkingskracht van topsport om deelnemers zoveel mogelijk positieve leerervaringen te laten opdoen. De topsportlocatie, de spelers en de ambiance van de topsport: het draagt allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren. Als kinderen ontdekken dat ze wel kunnen leren en dat leren leuk is, hervinden ze hun zelfvertrouwen en gaan ze het beter doen binnen en buiten school. Sleutelwoorden zijn fun en leren, zelfvertrouwen, intensieve begeleiding, een moderne leeromgeving en betrokkenheid van de idolen van de kinderen. Wij noemen het: leren met een wow-factor! In de zes jaar dat PfS draait in Rotterdam, hebben er al meer dan 1000 basisschoolleerlingen deelgenomen aan het programma.
Playing for Success Excelsior is één van de twee leercentra in Rotterdam en maakt deel uit van een breder netwerk aan PfS leercentra in Nederland.

De functie
Je draagt de zorg voor de wekelijkse begeleiding van een groep van maximaal 15 kinderen, afkomstig van verschillende basisscholen aan de noordoever van Rotterdam. De bijeenkomsten vinden plaats na schooltijd. Je werkt in tranches van dertien weken, drie tranches per schooljaar. Samen met de projectleider en diverse mbo- en hbo-stagiairs ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een uitdagend pedagogisch en didactisch klimaat waarin kinderen zich sociaal-emotioneel en cognitief sterk kunnen ontwikkelen. Zowel de wow-omgeving als de persoonlijke, positieve benadering spelen hierbij een belangrijke rol. Je rapporteert aan IB-ers en leerkrachten van participerende scholen over de individuele ontwikkeling van deelnemers. Ook de begeleiding van stagiaires en communicatie met ouders hoort bij je functie.

De uitvoeringstijden zijn voornamelijk van 11.00 tot 19.00 uur.

De competenties

• Organisatorisch sterk
• Goede communicatieve en samenwerkingsvaardigheden
• Ondernemend, initiatiefrijk en assertief
• Is creatief in het ontwikkelen van activiteiten en materialen
• Is ambitieus en leergierig
• Werkt planmatig en resultaatgericht
• Probleemoplossend vermogen
• Is dienstverlenend en heeft oog voor het belang van anderen

Wij bieden

• Een parttime baan aan (24 tot 32 uur) in een uitdagende, leerzame en dynamische omgeving
• Basissalaris HBO+, o.b.v. een jaarcontract met proeftijd
• Ontwikkelingsmogelijkheden binnen de maatschappelijke- en sport branche.

Wij vragen

• Gedegen en aantoonbare ervaring in het onderwijs of op pedagogisch vlak
• Opleidingsniveau: Relevante HBO of WO-opleiding (voorbeeld: Pabo, Social Work, Pedagogiek)
• Ondernemend
• Goede communicatieve en sociale vaardigheden, integer en betrouwbaar.
• Affiniteit met: Onderwijsvernieuwing, sport (voetbal) en ICT

Ben jij geïnteresseerd?
Ben jij deze enthousiaste persoon met passie voor het vak? Reageer dan op deze vacature door je CV met motivatie/sollicitatiebrief te mailen naar i.deiongh@playingforsuccess.nl.

Sluitingsdatum vrijdag 24 juni 2019

Datum eerste gesprekken: Donderdag 27 juni 2019 (09:00 – 13:00)

Vrijdag 28 juni 2019 (09:00 – 13:00)

Uw gegevens worden verwerkt conform de Europese privacy wetgeving (AVG), zie hier ons privacy statement https://sbvexcelsior.nl/privacyverklaring/