• TALENTONTWIKKELING = TOPSPORT TRANCHE FEESTELIJK AFGESLOTEN

Vorige week dinsdag werd er in de brasserie van het Van Donge en De Roo stadion de tiende tranche Talentontwikkeling = Topsport feestelijk afgesloten. Uit handen van projectcoördinator Deborah Gravenstijn kregen de deelneemsters hun certificaat van deelname uitgereikt. ,,Vandaag is een mooie afsluiting van de tranche. Ik heb echt zichtbare progressie gezien bij de deelneemsters. Maar het betekent niet dat het nu klaar is. Nu is het aan de deelneemsters zelf om de laatste stapjes te zetten.” benadrukt Gravenstijn.

 

Certificaat

Het certificaat wat de deelneemsters krijgen is een erkenning van het succesvol afronden van de 10 weken durende tranche. En in die 10 weken is er per week gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de dames. ,,Elke dame die deelnam aan de tranche had een eigen doelstelling. Zo stond de persoonlijke ontwikkeling, het werken richting een opleiding of het krijgen van een baan centraal tijdens de 10 weken.” begint Gravenstijn. Het is deze persoonlijke ontwikkeling wat heeft geleid tot het behalen van het certificaat. Want alle dames hebben uiteindelijk het certificaat mogen ontvangen. ,,Het is mooi om te zien dat de deelneemsters gegroeid zijn in de afgelopen 10 weken. Daarom sta ik hier ook met een ‘big smile’ om de certificaten te overhandigen.’’ lacht Gravenstijn.

De toekomst

Maar het is nog niet klaar voor de deelneemsters. Want na de 10 weken onder intensieve begeleiding is het de bedoeling dat de deelneemsters het heft in eigen handen nemen. ,,Uiteraard is er na de 10 weken nog wel contact met mij, maar dit contact is in mindere mate dan daarvoor. Daarom hopen we te zien dat alle opgedane kennis wordt toegepast door de deelneemsters. Zo zijn de workshops van naamgever A. de Jong Groep en partners Beercoo, Mazars, Room2Grow, Coca-Cola en DHL van groot belang geweest.” gaat Gravenstijn verder. Daarnaast is de overdracht van het activeringsplan aan de consulenten en jongerencoaches van vitaal belang om duurzaam resultaat te boeken.

Fysiek sterker

De deelneemsters hebben in de 10 weken niet alleen gewerkt aan hen persoonlijke ontwikkeling, opleiding of werk, maar ook aan hen fysieke gesteldheid. Onder leiding van personal trainer Dick van Stralen hebben de dames fysiek stappen gezet. ,,Elke bijeenkomst was er in de middag ruimte voor sport. Dit wordt aangeboden om de dames ook fysiek en mentaal beter in hun vel te krijgen.” vertelt Gravenstijn. En dat het zijn vruchten afwerpt is ook terug te zien. Naast het certificaat van deelname hebben bijna alle deelneemsters ook het sportcertificaat weten te bemachtigen. ,,Dit sportcertificaat staat als erkenning voor de progressie de dames hebben doorgemaakt op het gebied van eigen weerbaarheid, doorzettingsvermogen en het verleggen van grenzen. Een progressie die mij als sportvrouw ook extra blij maakt.” glimlacht Gravenstijn.

 

Ook geïnteresseerd in Talentontwikkeling = Topsport?

Ook interesse in het volgen van een Talentontwikkeling = Topsport traject? Voldoe jij dan aan de volgende eisen?

– Je wilt een nieuwe stip op de horizon zetten. Een nieuw doel voor jezelf stellen om verder te ontwikkelen.

– Je bent tussen de 16 en 40 jaar.

– Je bent 10 dinsdagen van 09:00 tot 16:00 beschikbaar en hebt tijd om thuis opdrachten te maken en voor te bereiden.

Neem dan nu contact op via Re-integratie coach Deborah Gravenstijn via deborah.gravensteijn@excelsior4all.nl of 010-4046041.

Of meld je direct aan via onze website: www.excelsior4all.nl/projecten