• Spandoeken PFS-kinderen zeer spraakmakend

Excelsior boekte afgelopen zondag een zeer belangrijke 2-1-overwinning op concurrent FC Emmen. De prachtige zege was echter niet het enige waar na afloop over werd gepraat. De spandoeken die te bewonderen waren boven de Excelsior4All-tribune maakten namelijk op Twitter heel veel tongen los. De ene tweet was positief, de ander verre van. Iedereen had er een mening over, maar kent iedereen ook het verhaal achter de spandoeken?

De spraakmakende spandoeken met teksten als ‘Excelsior is de baas, FC Emmen = pindakaas’ en ‘Excelsior is de bom, FC Emmen is stom’ werden namelijk gemaakt door de kinderen die deze periode deelnemen aan het project Playing for Success Excelsior. Playing For Success Excelsior is een naschools programma van dertien bijeenkomsten voor kinderen uit groep 6 tot en met 8 en 1e klas voortgezet onderwijs die een positieve boost kunnen gebruiken. De kinderen werken tijdens dit project op een interactieve manier aan vaardigheden als zelfvertrouwen, zelfbeeld, doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken.

      

Als onderdeel van hun tranche van dertien weken woonden de Playing for Success-kinderen dus de wedstrijd tussen Excelsior en FC Emmen bij en werden de zelfgemaakte spandoeken opgehangen in het stadion. Iets wat niet alleen een fraai gezicht opleverde, maar ook de dag van de kinderen extra bijzonder maakte. Het is natuurlijk hartstikke leuk als jouw helden met 2-1 winnen, maar misschien is het wel nóg leuker als jouw zelfgemaakte spandoek in het stadion hangt!