• RUIM 500 KINDEREN SCOREN VOOR GEZONDHEID!

Op de vrijdag voor het afgelopen pinksterweekend organiseerde Excelsior4All het evenement Scoren Voor Gezondheid op het sportcomplex van Sportclub Excelsior. Ruim vijfhonderd leerlingen van Excelsior Schools De Wilgenstam, Pierre Bayle, COS De Wereld, CBS Onze Wereld, De Bavokring, Basisschool De Esch, Cornelis Haak School, Imeldaschool, De Waterlelie, Talmaschool, Oscar Romero en De Goede Herderschool waren aanwezig. Zij sprongen onder meer op de luchtkussens van GAAF! Verhuur, liepen een estafette en speelden stoepranden. De activiteiten zorgden voor vermaak bij de kids en bij de begeleiding die, naast de werknemers van Excelsior en de juffen en meesters van de kinderen, bestond uit de werknemers van BuurtLAB, Thuis Op Straat Rotterdam en de MAZARS Foundation. ,,Ik ben erg tevreden over hoe de dag is verlopen. Het weer was mooi, er waren heel veel kinderen en alles liep volgens schema. Kortom een geslaagde dag”, aldus organisator en projectcoördinator Demi van der Heiden.

Vroeg uit de veren

Om 8 uur was de eerste school al aanwezig op het sportcomplex. De leerlingen verzamelden op het eerste veld van de amateurtak van Excelsior Rotterdam en wachtten daar vol spanning op wat ging komen. Langzaamaan druppelden ook de klassen van de andere scholen binnen, totdat het hele veld vol zat en het tijd was voor projectleider Educatie Iris de Iongh om de microfoon te pakken. Zij vertelde de gespannen kinderen wat ze die dag allemaal gingen doen en dat leverde blije gezichten op!

Talloze activiteiten

Tijdens Scoren Voor Gezondheid konden de kinderen onder andere springen op de springkussens van GAAF! Verhuur, een potje stoepranden, voetballen, een loop- of krachtoefening in de middencirkel en een estafette lopen waarbij de tijd werd genoteerd. De snelste jongens en meiden per klas mochten het grote finalespel spelen in het Van Donge & De Roo Stadion. Wat dat finalespel precies inhield, werd nog eventjes geheimgehouden.

Finalespel

Rond de klok van elf was iedereen bij elk onderdeel geweest, waren de snelste tijden genoteerd en hadden de klassen zich verzameld op de Rob Albers Tribune. Het was tijd voor het grote finalespel. Eén voor één werden de snelste jongens en meiden per klas naar voren geroepen. Onder luid gejuich van hun klasgenoten mochten zij opnieuw uitmaken wie de snelste was, ditmaal op een iets lastiger parcours. De jongens en meiden moesten namelijk een ladderparcours afleggen, een doelpunt maken en slalommen langs grote statische verdedigers. Degene die dit als snelst deed won een trainingsshirt van Excelsior, de nummer twee kreeg een bal met handtekeningen van spelers en plek 3 won een bidon van Excelsior.

Goed verzorgde lunch

Terwijl de kinderen het finalespel speelden en de medailles werden verdeeld, werd er ergens anders in het stadion hard gewerkt om de lunch voor elke klas op orde te krijgen. Hierna werden zij klas voor klas naar voren geroep en konden zij op het veld konden zij genieten van hun lunchpakket. Deze gezonde lunchpakketten werden samengesteld door HANOS Den Haag/Delft en bestonden uit onder meer bananen, appels, peren, krentenbollen en heel verschillende soorten beleg! John de Bruijne vestigingsdirecteur benadrukt dat HANOS een evenement als Scoren Voor Gezondheid graag steunt. ,,Scoren voor gezondheid is voor HANOS zeer belangrijk, verantwoord omgaan met onze gezondheid, toekomst en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten waar we graag aan meewerken!” aldus de directeur. Dat er werd genoten van de lunch en de dag werd nogmaals benadrukt door juf Michelle Suijkerbuijk van De Bavokring. ,,De kinderen hebben genoten van de lunch en de dag was erg leuk. Alles was namelijk goed georganiseerd, de begeleiding was goed en de kinderen vonden vooral de spelletjes superleuk!”

Begeleiding

Deze mooie dag kon mede dankzij de hulp van partners zoals BuurtLAB, Thuis Op Straat Rotterdam en de MAZARS Foundation als geslaagd worden beschouwd. ,, We zijn trots op de samenwerking en de begeleiding tijdens de dag. Het heeft bijgedragen aan een succesvolle editie”, aldus Demi van der Heiden. De werknemers van de laatstgenoemde partner hielpen per tweetal per onderdeel en dat beviel hun prima. ,,Het is heel leuk om de kinderen van de toekomst te begeleiden bij zo’n sportdag”, aldus een enthousiaste Caner Batman van MAZARS.

Afsluiting

Na de lunch vertrok de eerste groep scholen en werd de tweede groep ontvangen op het sportcomplex van SC Excelsior. Voor hun stond hetzelfde programma op de planning. Ook deze kinderen waren erg enthousiast en dus kan projectcoördinator Excelsior Schools en organisator van het evenement Scoren Voor Gezondheid Demi van der Heiden met een tevreden gevoel terugkijken op de dag: ,,Er is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan, dus dan is het extra leuk als iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad vandaag. Het evenement is geslaagd en daar wil ik iedereen die heeft meegeholpen dan ook hartelijk voor bedanken!”

Scoren Voor Gezondheid is onderdeel van ons project Excelsior Schools. Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking of heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectcoördinator Demi van der Heiden.


Projectcoördinator Demi van der Heiden
demi.vanderheiden@excelsior4all.nl
010-4046041