• Rotary Club Rotterdam Stad eerste maatschappelijke supporter Excelsior!

Excelsior4All heeft afgelopen zondag bij de wedstrijd tussen Excelsior en FC Emmen met trots haar eerste maatschappelijke supporter van de stichting mogen ontvangen: Rotary Club Rotterdam Stad. De komst van Rotary Club Rotterdam Stad als maatschappelijk supporter zorgde voor veel blije kindergezichten in het stadion. De samenwerking tussen de twee partijen maakte het mogelijk dat er maar liefst 250 kinderen het duel bij konden wonen op de Excelsior4All-tribune. Zo genoten onder andere de kinderen van het educatieproject Playing For Success, de kinderen van de Excelsior Schools de Wilgenstam en OBS Pierre Bayle school en de deelnemers van de Excelsior Street League van de wedstrijd. Voor hen alle was het een unieke belevenis.

Unieke wedstrijdbelevenis
Een unieke belevenis geven aan onder meer kinderen is precies hetgeen wat Excelsior4All met deze samenwerking wil bereiken. Ook Rotary Club Rotterdam Stad wil dat graag. De serviceclub richt zich namelijk met name op jongeren in Rotterdam die extra zorg of een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken en daar kan het ondersteunen van een maatschappelijke stichting zoals Excelsior4All natuurlijk bij helpen.

Rotary Club Rotterdam Stad
“Wij willen gezamenlijk goede doelen ondersteunen zoals hier bij Excelsior. De regio Rotterdam is erg belangrijk voor ons”, aldus Anne-Marie Kroon, voorzitter van Rotary Club Rotterdam Stad. Radboud Godron, voorzitter van community services, vult Kroon aan: “Wij vinden het belangrijk dat we een bijdrage aan de samenleving leveren. Niet alleen financieel, want we willen ook fysiek aanwezig zijn, zodat we mensen nog beter kunnen helpen. Iets waar we ons dus écht voor kunnen inzetten, want we zijn een serviceclub.”

Open Armen
Excelsior4All ontvangt de Rotary Club Rotterdam Stad met open armen. “Anno 2019 is het belangrijk voor een organisatie om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij actief zijn. Vele bedrijven voldoen daar nog niet aan en proberen dit nog wel in te vullen. Door een samenwerking op te starten met Excelsior4All wordt direct het Social Return On Investment, SROI, beleid ingevuld. Wij gaan daarom ook graag in gesprek met bedrijven om met elkaar een samenwerking aan te gaan.” vertelt directeur Niels Redert.

In Beeld
Ook benieuwd naar de dag zelf en het kort terugzien? Bekijk dan die video over de samenwerking hieronder.

Meer weten over Rotary Club Rotterdam Stad?
Rotary Club Rotterdam Stad is een gemengde club die is opgericht op 12 juni 1978 en circa 40 leden telt met diverse zakelijke, publieke en maatschappelijke functies. Naast de bekende Rotterdamse nuchterheid staan de onderlinge “fellowship” en lokale maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel.

Rotary Club Rotterdam Stad is een onderdeel van het wereldwijde van Rotary International netwerk. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn wereldwijd ca. 32.000 clubs met in totaal ruim 1,2 miljoen leden. Het doel van Rotary is het aanmoedigen van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest en in het bijzonder het aanmoedigen en bevorderen van:
• Het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid;
• De toepassing van hoge ethische normen in bedrijf en beroep en het waarderen van het beroep als middel om de  maatschappij te dienen;
• De toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid in het persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk leven;
• Internationaal begrip, goede onderlinge verstandhouding en vrede door een wereldomvattende Fellowship van mensen die werkzaam zijn in een bedrijf of beroep.

Meer weten over Excelsior4All?
Excelsior4All dankt Rotary Club Rotterdam Stad voor de maatschappelijke ondersteuning van de stichting. Wil jij ook meer weten over hoe je maatschappelijke supporter kunt worden van de stichting? Kijk dan op onze website of neem contact op met directeur Niels Redert via info@excelsior4all.nl