Playing for Success voortgezet onderwijs op bezoek bij Coca-Cola

Coca-Cola European Partners Nederland is een van de maatschappelijke partners van Stichting Excelsior4All, wat betekent dat zij enorm betrokken zijn bij de foundation. “Wij gaan samen met onze collega’s graag aan de slag bij de projecten van Excelsior4All. Dit deden wij al bij het project Talentontwikkeling = Topsport, maar wij vinden het ook leuk om nu een bijdrage te leveren aan Playing for Success, aldus Lianne Zevenbergen, manager communicatie van Coca-Cola Nederland.

Playing for Success voortgezet onderwijs
Playing for Success Excelsior is gestart met het voortgezet onderwijs. “Het is een naschools programma voor leerlingen van klas 1 en klas 2 die een duwtje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van laag cognitief zelfvertrouwen.” geeft projectleider educatie Iris de Iongh aan. Coca-Cola vindt het belangrijk om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en daarom sloot dit project mooi aan.


Social media
“Een van de belangrijkste items wat op dit moment speelt onder de doelgroep is social media en dit vonden wij een geschikt thema om op te pakken bij het project”, geeft Iris aan. Coca-Cola vindt het belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de mogelijkheden, maar ook de gevaren van social media. Mede daarom is deze dag een perfecte match.


Workshop
Op donderdag 14 november stond de allereerste workshop op de planning. De workshop werd georganiseerd bij Coca-Cola in het hoofdkantoor in Rotterdam Alexandrium. “Voor de leerlingen een mooi moment om naar een bedrijf toe te gaan en te zien hoe het daar allemaal werkt. Hiermee willen wij ook een beetje inspelen op de WOW-omgeving” geeft Iris aan. Het social mediateam van Coca-Cola Nederland gaf de workshop. De leerlingen kregen via een leuke, informatieve en interactieve manier een workshop over wat je allemaal met social media kunt en wat de valkuilen zijn.


Geslaagde middag
“Het is onwijs leuk om te zien dat de kinderen erg enthousiast reageerden. Het is natuurlijk een onderwerp dat deze doelgroep erg aanspreekt” geven de workshopleiders Fleur en Amparo aan. “Vooral de combinatie van fun en informatie is wat ons betreft geslaagd!”


Meer informatie?
Voor meer informatie over het project Playing for Success verwijzen wij u graag door naar onze projectpagina.

Voor meer informatie over Coca-Cola verwijzen wij u graag door naar de website van Coca-Cola.

Gerelateerd nieuws

do 27 mei 2021

‘Je ziet mooie ontwikkelingen en daar word ik heel gelukkig van’

Een van de kernwaarden van Excelsior Rotterdam is talentontwikkeling en hetzelfde geldt voor onze maatschappelijke stichting…

Lees meer

di 4 mei 2021

Stagiair Arend helpt anderen en ontwikkelt zichzelf bij Playing for Success

Arend van der Meide (21) is een van de stagiairs bij Playing for Success. Deze enthousiaste…

Lees meer

Contact