• NIEUWE TRANCHE PFS WEER VAN START

Vorige week stond in het teken van de start van ons project Playing For Success. Maar liefst 74 nieuwe, enthousiaste en vrolijke deelnemers trapten hun dertien weken durende tranches af in het DHL Leercentrum. De start van het project betekent voor de kinderen het begin van een spannende periode. Op een leuke manier gaan zij tijdens deze periode werken aan hun sociaal- en emotionele vaardigheden om zichzelf te ontwikkelen en zichzelf een positieve boost te geven!

Gespannen kennismaking
Eén voor één kwamen de kinderen met gespannen koppies binnen druppelen voor hun allereerste bijeenkomst in het leercentrum in het Van Donge & De Roo Stadion. De spanning was er echter al gauw af toen de kinderen al hun (potentiële) nieuwe vrienden of vriendinnen zagen, coach Iris spraken en hun coaches ontmoetten. Na de korte kennismaking was het tijd voor de kids om aan de slag te gaan. Zo hebben zij onder meer het kwaliteitsspel gedaan, hebben zij een poster over zichzelf gemaakt die zij tijdens hun tweede bijeenkomst aan de groep moeten gaan presenteren en ze hebben hun eigen leerdoelen vastgesteld voor de komende periode.

Leerdoelen
Voorbeelden van de leerdoelen die de kinderen zichzelf hebben gesteld zijn het werken aan vaardigheden als samenwerken, doorzetten, presenteren, concentreren, het verkrijgen van een positief zelfbeeld, voor jezelf opkomen en zelfvertrouwen. Allemaal skills die een topsporter ook nodig heeft om, net als de leerlingen, een topprestatie te kunnen leveren.

Ouders
Aan het eind van de dag werden alle deelnemers opgehaald door hun ouders. Zij waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het leercentrum, projectleider Iris de Iongh en de coaches te ontmoeten zodat ook zij weten hoe er vanuit het project Playing For Success gewerkt wordt.