• LARS VAN HELDEN AAN DE SLAG ALS COÖRDINATOR MAATSCHAPPELIJKE PARTNERSHIPS

Onlangs heeft Excelsior4All weer een nieuwe collega mogen verwelkomen. Lars van Helden (26) komt het team van stichting Excelsior4All versterken. Als coördinator maatschappelijke partnerships gaat hij verbindingen leggen tussen Excelsior4All en Rotterdamse bedrijven. Zijn streven is om een commerciële vertaalslag te maken en de stichting onder een nog groter publiek bekend te maken.

Bekend terrein

Voor Van Helden geldt dat Stichting Excelsior4All geen onbekend terrein was. Zo is hij onlangs afgestudeerd aan de hbo-opleiding Sportmarketing & Management aan de Kralingse Zoom. ,,Via mijn opleiding en voorgaande werkervaring in de horecabranche heb ik al enige ervaring met netwerken. Om mijn studie af te ronden heb ik ervoor gekozen om af te studeren bij Excelsior Rotterdam. Dit was voor mij ook direct het eerste contactmoment met Excelsior4All. Wat mij opviel is dat de stichting zich echt keihard inzet voor alle Rotterdammers.”

Korte lijntjes

Na zijn studie Sportmarketing & Management was het afwachten waar Lars zijn kwaliteiten kon gaan inzetten. ,,In het begin heb ik een aantal oriënterende gesprekken gevoerd met Excelsior Rotterdam. Uiteindelijk was het niet mogelijk om daar aan de slag te gaan, maar drie dagen later kreeg ik een belletje van Niels Redert of ik interesse had in een functie bij Excelsior4All. Toen ging het ineens allemaal hartstikke snel. Vanaf 12 augustus ben ik begonnen.”

Veel inlezen

,,Het is in de eerste weken vooral veel inlezen. Ik wist in grote lijnen wat de stichting ondernam, maar als je je er echt in verdiept dan zie je echt heel veel goede dingen.’’ In de functie coördinator maatschappelijke partnerships zal Van Helden de link gaan zoeken tussen het bedrijfsleven en Excelsior4All. ,,Wat mij aanspreekt in deze functie is dat ik relatief veel vrijheid krijg en veel creatief vermogen in mijn werkzaamheden kan stoppen. Daarbij hoort ook onderzoek, iets wat nog redelijk vers is vanuit mijn opleiding. Ook marketing is van belang om Excelsior4All aantrekkelijk neer te zetten voor potentiële partners. Daarnaast is het netwerken en het behouden van het netwerk van belang. Voor in de toekomst is het streven om per pijler een aparte sponsor te vinden, daar ben ik nu hard mee aan de slag.”

Team Excelsior4All

In zijn eerste werkwerken merkte Van Helden direct dat het met de sfeer wel goed zit bij Excelsior4All. ,,Het bevalt me echt goed. De sfeer is legendarisch en iedereen is bereid om je te helpen. Als je wat nodig hebt of als je ergens mee vast loopt kom je er samen uit. Dat is ook wat ik zoek als ik ergens aan de slag ga, die collegialiteit is fantastisch. Daarnaast staat plezier voor mij altijd voorop. Als je ook nog eens plezier kunt hebben op de werkvloer, dan denk ik dat je het meest kunt bereiken.”

Overtuigd

Ook directeur Niels Redert is blij met zijn komst ,,We waren al langer aan het kijken hoe wij onze stichting en het Rotterdamse bedrijfsleven dichter bij elkaar kunnen brengen. Via de club zijn wij uiteindelijk in contact gekomen met Lars en zijn we na een aantal gesprekken overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Mede dankzij zijn inzet hopen wij binnenkort nieuwe partners te kunnen verwelkomen.’’

Contact

Ook in contact komen met Lars om de Rotterdammer te helpen? Neem dan direct contact op met hem via lars.vanhelden@excelsior4all.nl
Ook benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn tot het steunen van de Rotterdam? Bezoek dan onze partnerpagina.