• KRALINGSE BUREN SLAAN HANDEN INEEN

Excelsior4All en Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) hebben de handen ineengeslagen. Woensdagmiddag 17 april 2019 ondertekenden de ‘buren’ een samenwerkingsovereenkomst tijdens de sportcampus Crooswijk op het Schuttersveld. Na de ondertekening werd er een penalty genomen door Excelsior4All-directeur Niels Redert en decaan Steef van de Velde. Dit markeerde de, door beide partijen gewenste, ‘actieve’ aftrap van de samenwerking!

Kennis en kunde

De samenwerking wordt door beide partijen met open armen ontvangen. De twee organisaties hebben namelijk duidelijke belangen bij de gesloten deal. Excelsior4All gaat de samenwerking met RSM aan, zodat de stichting gebruik kan maken van de kennis en kunde van het personeel en de studenten van RSM. “We willen hen gaan inzetten bij het ondersteunen van bijvoorbeeld maatschappelijke activiteiten in onze werkgebieden maar ook bij het meedenken, ontwikkelen en uitvoeren van onderzoeken bij onze verschillende programma’s”, aldus Niels Redert.

Positieve verandering

Ook RSM-hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs is van mening dat de samenwerking belangrijk is voor RSM: “Het is heel belangrijk dat we een bijdrage leveren aan de maatschappij en dan niet alleen via onderzoek en onderwijs, maar ook gewoon door wat met onze handjes te doen. Het is belangrijk dat we het gebouw uitkomen, zodat we zien wat er gebeurt in de wijk. We willen een positieve verandering teweegbrengen en daar een lokaal component aan geven. Dat kan door middel van de samenwerking met Excelsior4All!”

Samenwerking

“We willen het komende jaar vijf gemeenschappelijke maatschappelijke activiteiten organiseren voor verschillende groepen. Dit moeten grote activiteiten zijn die mede door onze bijdrage mogelijk gemaakt worden. We willen net dat verschil maken”, vertelt Eva Rood, Director Positive Change bij RSM.

De kick-off

De kick-off was een bijzonder moment tijdens deze middag. Allereerst zette Niels Redert en Steef van de Velde officieel pen op papier. Vervolgens namen beide partijen elk om de beurt een strafschop op het Cruyff Court van Schuttersveld. “Het is een mooi moment. We zijn al wat langer met elkaar in gesprek, dus het is fijn dat we de samenwerking nu door middel van deze ‘actieve’ aftrap kunnen bevestigen”, aldus Steef van de Velde.

Overigens ‘won’ Niels Redert de bovengenoemde ‘actieve’ aftrap, de directeur van Excelsior4All schoot al zijn penalty’s raak en zegevierde zodoende met 3-1!

 

Video