• Jaarlijks MVO ontbijt zeer geslaagd!

Het maatschappelijke hart van de voetbalclub Excelsior Rotterdam stond centraal tijdens het MVO ontbijt van Excelsior4All op woensdagochtend 22 mei 2019. Het MVO ontbijt wordt jaarlijks georganiseerd als blijk van waardering aan al zijn partners, vrienden en betrokkenen.

Geweldige opkomst

Ditmaal werd het ontbijt georganiseerd in het Van Donge en De Roo Stadion. Naast een aantal gastsprekers mocht de stichting ook ruim 200 aanwezigen verwelkomen! ,,Het is natuurlijk fantastisch dat we zo’n geweldige opkomst hadden’’, zegt directeur Niels Redert. ,,Ik ben heel erg tevreden over het verloop van deze ochtend en ben erg trots op hoe wij dit als Excelsior4All zijnde allemaal heel netjes hebben geregeld! Wij hopen ook nieuwe personen, bedrijven of fondsen te hebben overtuigd om met Excelsior4All samen te gaan werken en de stad Rotterdam verder te ontwikkelen. Kortom een geslaagde editie!.’’

Kick-off

Rond kwart voor acht ‘s ochtends kwamen de eerste genodigden binnendruppelen. Na het tekenen van de aanwezigheidslijst en het maken van een polaroid foto konden zij aan een door Excelsior Hospitality & Events gedekte tafel schuiven voor het overheerlijk ontbijt. Iets over half negen werd de ochtend officieel afgetrapt met de kick-off door Excelsior4All-directeur Niels Redert en door de man die het ‘evenement’ aan elkaar mocht praten: Etienne Verhoeff van Tien Producties.

Dames T=T

Terwijl onze gasten genoten van het ontbijt werden er twee dames naar voren geroepen: Glinicë van La Parra en Ivana Lobo Lopes Garcia. Twee vrouwen die ons Talentontwikkeling = Topsport-traject succesvol hebben doorlopen en vanuit het project doorgestroomd zijn naar een baan. De dames vertelden met veel trots aan het publiek hoe zij de weg naar boven insloegen, wat ze daar allemaal voor hebben moeten doen en hoe het bedrijfsleven hen bevalt.

Groepsgesprek

Daarna was het tijd om een aantal ‘speciale’ gastsprekers het podium op te roepen voor het groepsgesprek. Arjanne Hoogstad trapte af en vertelde over de unieke samenwerking tussen Excelsior4All en Coca-Cola. Vervolgens was het de beurt aan onze eerste Maatschappelijke Supporter, Radboud Godron van de Rotary Club Rotterdam. Ook Peter van Haasteren van Yuki Software deed zijn zegje over hoe Excelsior4All en Yuki samenwerken aan de toekomst.

Zonnetje

Commercieel directeur Daan Bovenberg van Excelsior Rotterdam vertelde over de nauwe samenwerking tussen voetbalclub en stichting en Wilco van Huizen (Bank ten Cate & Cie) sprak over zijn persoonlijke inspanningen voor de stichting! Bovengenoemden werden na afloop van het gesprek bedankt met een bloemetje. Daarnaast werden ook Lucas Meijs (Rotterdam School of Management), Joany Krijt (Playing for Success Nederland), John Breure (VINCI Foundation), Arjan de Wit (Albeda College) en Paul Wisse (Gemeente Rotterdam, JongerenLoket) één op één in het zonnetje gezet door Niels Redert.

Danny Makkelie

Na de bedankjes mocht onze gastspreker Danny Makkelie, topscheidsrechter en politieagent in het gebied Maasrotte, het podium betreden. De in Curaçao geboren arbiter die ook als Video Assistent Referee (VAR) actief is, verzorgde een leuke interactieve quiz met het publiek waarin enkele VAR-momenten van afgelopen WK besproken werden. Daarnaast vertelde hij over zijn werk als operationeel expert bij de politie in het basisteam Maasrotte en over zijn eigen maatschappelijke rol in de regio Rotterdam.

Sociaal contact

,,Aanwezig zijn bij leuke projecten zoals de Excelsior Street League is als politieagent erg belangrijk, omdat je op die manier met een kwetsbare doelgroep in contact komt. Die doelgroep en dan met name de jeugd heeft toch altijd een bepaald beeld van de politie. Daarom is het goed dat we bij dit soort momenten bij elkaar komen. Zodat ze zien dat er een persoon in het uniform zit en dat er op die manier meer begrip voor elkaar ontstaat. Het sociale contact is heel erg belangrijk, want dat werkt vaak drempelverlagend’’, aldus Makkelie.

Rolmodel

Zelf kon de scheidsrechter er de laatste keer dat Excelsior4All in samenwerking met de politie Rotterdam een workshop organiseerde niet bij zijn. Hij had naar eigen zeggen ietwat ‘pech’: ,,Ik werd aangesteld bij een Champions League-wedstrijd en kon dus helaas niet aanwezig zijn. Dat vond ik wel jammer, want ik vind het erg belangrijk. Ik denk ook dat je zowel als scheidsrechter als politieagent een soort rolmodel kunt zijn naar de jeugd toe. Wij hebben over het algemeen een hoog gevoel voor normen & waarden, sportiviteit, respect en het naleven van regels. Iets dat wij in mijn ogen nodig hebben in de samenleving.’’

Vruchtbare dag

Naast de rol die Makkelie zelf vertolkt in de maatschappij werd hem ook gevraagd naar zijn kijk op het georganiseerde MVO ontbijt. ,,Ik vind het heel goed dat Excelsior4All zoiets als blijk van waardering aan haar partners organiseert. Je ziet ook hoeveel mensen er zijn gekomen, de hele zaal zit vol. Dat geeft aan dat er veel interesse is. Eigenlijk zouden veel meer clubs zoiets moeten organiseren, omdat je samen sterk staat en samenwerking ervoor zorgt dat je je beoogde doelen kunt bereiken. Zo’n dag als vandaag is wat dat betreft denk ik heel vruchtbaar!”

STONE

Makkelie kreeg gelijk. Het werd een ‘vruchtbare’ ochtend voor Excelsior4All. De stichting strikte namelijk STONE als nieuwe maatschappelijke supporter!