• EXCELSIOR4ALL VERSTERKT ZICH MET BERKAY CELIK

Excelsior4All heeft zich onlangs versterkt met een ‘oude bekende’. Berkay Celik (28) is sinds 1 september projectcoördinator bij de projecten van Sportparticipatie en Leefbaarheid. In het bijzonder zal hij zich richten op het nieuwe project Excelsior Futsal League. Andrean Loizides is blij met de komst van Berkay: ,,Hij is voor ons al langer van waarde binnen de pijlers Sportparticipatie en Leefbaarheid, maar vanaf heden kunnen wij volledig gebruik maken van zijn expertise en daar zijn we ontzettend blij mee.”

Bekend gezicht

Dat Berkay Celik een bekend gezicht is in het Van Donge & De Roo Stadion is te merken. De projectcoördinator is sinds twee jaar te vinden bij diverse Excelsior activiteiten. ,,Twee jaar geleden ben ik begonnen als trainer bij Challenge010 en vorig jaar werd ik coördinator voor dat project. Helaas is dat project gestopt. Als Excelsior4All hebben wij nu een eigen draai aan Challenge010 gegeven. Vanuit deze gedachte ben ik benaderd om het nieuwe project Excelsior Futsal League op te starten. Hierbij kreeg ik een rol die mij aanspreekt, het meedenken en creëren van een topprogramma.’’

Vak expertise

,,Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn opleiding aan de HALO, Haagse Academie Leraren Opleiding, en daarbij heb ik de nadruk op mijn passie voetbal gelegd. Ik wil mijzelf echt ontwikkelen op maatschappelijk gebied en met voetbal als middel. Ik hoop daarom ook veel te kunnen bijdragen aan de verschillende projecten die vallen onder Sportparticipatie en Leefbaarheid.”

Excelsior Futsal League

Met de start van het nieuwe schooljaar gaan niet alleen de bestaande projecten weer van start, maar ook het nieuwe project Excelsior Futsal League. Dit project richt zich op het minimaal twee keer in de week activeren van kinderen van 12 tot en met 16 jaar. ,,We merkten dat deze doelgroep de voorkeur geeft aan het spelen in de zaal, dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. In grote lijnen staat het project, maar aan een aantal randvoorwaarden – zoals de zalen, kinderen, leden en promotie – wordt nog gewerkt. We zitten nu in een fase waarbij we de puntjes op de i aan het zetten zijn.’’

Toekomst gericht

Komend jaar zal een pilot worden gedraaid van het project: ,,Na de oriënterende fase zijn we direct van start gegaan. Uiteindelijk kwamen wij op twee momenten in de week uit waarop wij sport kunnen aanbieden in een zaal. Het streven hierbij is dat wij kunnen doorpakken naar drie dagen in de week, waarbij voor de derde dag moet worden gedacht aan een wedstrijddag. Dit zijn mooie doelstellingen waaraan wij komend jaar keihard gaan werken.”

Team Excelsior4All

,,Het team van Excelsior4All is echt top’’, zegt Berkay over zijn ‘nieuwe’ werkomgeving. ,,Er hangt een fijne sfeer en er wordt genoeg gelachen. Maar ook keihard gewerkt. Ik voel mij nu op mijn plek en de stichting is een perfecte plek om mijzelf te ontwikkelen.”

Contact

Ook meer weten over de projecten Sportparticipatie en Leefbaarheid? Bekijk dan de projectpagina’s via de volgende links: