• Excelsior Street League teams krijgen workshop financiën van naamgever Rabobank Rotterdam

In de herfstvakantie vond er in het sportcentrum Schuttersveld een workshop financiën plaats voor de teams van de Excelsior Street League. Een dag die in samenwerking met naamgever Rabobank Rotterdam werd georganiseerd. Projectcoördinator Jeroen van Galen was tevreden over de dag; ,,Het was een leerzame en leuke dag voor de teams. Ik heb het gevoel dat de aanwezige teams echt iets hebben opgestoken van de workshop van de Rabobank.”

 

Programma

Want dat de teams iets hebben opgestoken van de workshop is te danken aan het programma wat is opgesteld. ,,We hebben de workshop zorgvuldig samengesteld in overleg met de Rabobank Rotterdam. Dit komt voort uit het feit dat wij ervaren dat de kinderen niet genoeg weten over financiën en hoe ze hiermee moeten omgaan.” gaat projectleider van de pijlers sportparticipatie en leefbaarheid Andrean Loizides verder. Want het programma wordt ook aantrekkelijker gemaakt voor de Rotterdamse jeugd. Zo worden de onderwerpen vaak teruggekoppeld aan voetballers of clubs. De teams konden met hun ‘eigen’ geld de selectie van Excelsior Rotterdam samenstellen. ,,We proberen kinderen bewuster te maken van de waarde van geld. Zo krijgen de kinderen steeds geld voor de opdrachten die zij voltooien, hiermee kunnen zij vervolgens zelf de Excelsior selectie samenstellen. Uiteraard zijn de kosten per speler allemaal verschillend en heeft dat dus invloed op hun selectie. Hiermee proberen wij de bewustwording te creëren.” gaat Loizides verder.

Zaalvoetbaltoernooi

Naast de workshop financiën, stond de middag ook in het teken van sportparticipatie. Zo namen alle teams deel aan een zaalvoetbaltoernooi waarbij zij onderling de strijd aangingen met elkaar. Het team van Cruijff Court Agniessebuurt stond halverwege de middag bovenaan. ,,We hebben net 2-0 gewonnen. We staan nu eerste plaats. Wij gaan eerste eindigen boys, jullie weten zelf.’ glunderde de boys van team CCA. (Zie video beneden)

Geslaagde middag

Dat het een geslaagde middag was kon projectleider Andrean Loizides beamen. ,,We hebben wederom een mooie programma neergezet waarbij de twee pijlers sportparticipatie en leefbaarheid centraal staan. Wij zetten voetbal in als middel om de burgerschapsvaardigheden te verbeteren door middel van de workshops in samenwerking met de Rabobank. Dat ruim 80% van de teams aanwezig waren maakt ook weer helemaal top.”.

Ook de Rabobank Rotterdam was tevreden met de middag, zo uitte manager Wesley Sturus na afloop nog zijn tevredenheid op het LinkedIn platform. ,,Al met al een geslaagde workshop en we kijken uit naar het volgende event!” sluit Wesley Sturus af.

Excelsior Street League

De Excelsior Street League bestaat dit jaargang uit momenteel 18 teams. Deze 18 teams gaan zondag onderling de strijd aan om te beslissen welk team de beste is uit de vier werkgebieden. Deze strijd word uiteindelijk beslist in juni waar het beste team van de ESL wordt gehuldigd in het stadion tijdens de finaledag.

Ook meedoen als team bij de Excelsior Street League? Schrijf je dan nu direct in via de volgende link.

https://excelsior4all.nl/project/excelsior-street-league/