• Even Voorstellen: Jeroen van Galen…

Dat Excelsior4All alsmaar blijft groeien is alom bekend. Jaarlijks wordt er gestreefd naar het verbeteren van de organisatie en de kwaliteiten van de diensten. ,,En om deze diensten steeds maar te verbeteren is het van belang dat wij als organisatie daar ook investeren in personeel waarmee wij dit kunnen behalen.”, begint directeur Niels Redert

Korne, De Esch, Donkersingel, Hazelaarsweg, Generaal v/d Heijdenplein, Willem Ruyslaan, Baljuwplein. Stuk voor stuk zijn het de werkplekken van de nieuwste aanwinst van Excelsior4All. Maak kennis met Jeroen van Galen, 21. Vanaf begin Oktober is Van Galen begonnen als projectcoördinator van de Excelsior Clinics. Hij volgt hiermee Andrean Loïzides op die nu hoofdverantwoordelijke is voor de pijlers sportparticipatie en leefbaarheid. ,,Om 15:30 ben ik al aanwezig bij een Clinic in de Agniessebuurt, dus voor een interview heb ik nog wel even tijd.”, lacht Van Galen.

Van Galen onderweg naar een van de Excelsior Clinic locaties, De Esch.

,,Om te beginnen Jeroen, welkom. Stel je is even voor?”
,,Dankje! Een korte introducte over mijzelf. Ik ben Jeroen van Galen, 21 jaar. Momenteel woonachtig in Barendrecht en sinds een aantal weken werkzaam bij Excelsior4All.

,,Hoe ervaar je jouw beginweken bij Excelsior4All”
,,De eerste weken zijn echt ontzettend leuk. Maar het is wel druk, goed druk. Ik heb het nu al naar mijn zin en wil zo snel mogelijk volledig aan de slag om alles vlotjes te laten verlopen.”

,,Je versterkt Excelsior4All als de nieuwe projectcoördinator van de Excelsior Clinics en Street League, wat houdt deze functie in?”
,,Ik ben aangenomen bij Excelsior4all voor de functie als projectcoördinator van de Excelsior Clinics en Excelsior Street league. In deze functie bij ik de eindverantwoordelijke voor beide projecten en dat doe ik in nauw overleg met mijn collega Andrean Loïzides. Hierbij ben ik eigenlijk 4 dagen volledig bezig met de Excelsior Clinics en op zondag ben ik druk met de Excelsior Street League. Voor mij is het zo dat bij beide projecten zo goed mogelijk te laten verlopen en zonder problemen.

Van Galen aanwezig op de Excelsior Clinic locatie De Esch.

,,Hoe ben je eigenlijk op de vacature gekomen van Excelsior4All?
,,Ik zag de vacature eigenlijk voorbij komen op Facebook. En ja, ik kende de organisatie niet direct, wel van buitenaf. Ook wist ik wel wat ze min of meer doen net zoals bij andere MVO-stichtingen van clubs. Dus daarom dacht ik van; ,,Laat ik maar gewoon is solliciteren.”. Daarna is het eigenlijk snel gegaan en heb ik diverse gesprekken gehad met Andrean.

,,Over jouw functie als projectcoördinator. Wat zijn jouw taken en hetgeen wat je het meest leuk vind?”
,,Sowieso het voetballen eigenlijk. Dat ik elke dag bezig ben met sport, want ik ben namelijk een echte sportliefhebber. Daarnaast ook het bezig zijn met kinderen in de wijk en helpen van deze kinderen om te laten sporten. Ook omdat ze in zo’n wijk ook niet heel veel sporten. Dan is het mooi dat je voor die kinderen wat kan betekenen. En dan is het mooi om te zien dat de kinderen er echt van genieten en er plezier van hebben! Daarbij heb ik geluk dat ik langzaam aan iedereen kan leren kennen. Ik wil een goede band op kunnen bouwen met stagiaires en kan de kinderen in de wijken beter leren kennen. Dat is voornamelijk het begin. En als alles loopt over tweede maanden wil ik natuurlijk alles zo vlot mogelijk laten verlopen en de stagiaires nog beter gaan maken. Beter trainingen en het bekender maken van de Excelsior Clinics en Street League.”

,,Naast jouw werkzaamheden willen wij ook is wat meer weten over jouw verleden. Wat heb je voor Excelsior4All gedaan?”
,,Ik ben begonnen op de opleiding Sport en Bewegen op het Albeda MBO College. Dat heb ik toen afgerond waarna ik twee jaar heb stage gelopen bij buurt sportcoach in Barendrecht. Daarna ben ik één jaar op een buitenschoolse sportopvang gaan werken in Rijswijk. Na dit jaar heb ik gesolliciteerd bij buurt sportcoach in Rotterdam. Daar heb ik de meeste ervaring en netwerkconnecties op gedaan. En toen kwam deze vacature eigenlijk voorbij.”

Van Galen in actie op de Excelsior Clinic locatie De Esch.

,,Naast je werkzaamheden heb je wellicht ook nog een aantal doelen en ambities? Wat zijn deze?”
,,Nou wat ik wil bereiken qua werk is als volgt. Mijn doel is natuurlijk alle kinderen in de gebieden zoveel mogelijk aan het sporten te krijgen. Dus zoveel mogelijk de pleinen vol, veel teams bij de Street League en dat het altijd druk is. Daarnaast vind ik het ook van belang dat ik stagiairs kan ontwikkelen zoals ik ben ontwikkelt vroeger. Zodat ik die mensen ook kan helpen naar een baan later. En voor mijzelf wil ik me zo breed mogelijk ontwikkelen op diverse vlakken.”

,,Recentelijk organiseerde je samen met collega’s Andrean Loïzides en Marinus Barendregt een workshop voor studenten van het Albeda MBO College. Hoe was dat?”
,,Ja klopt, we organiseerde een themabijeenkomst voor deze student. En zo’n middag is eigenlijk ongelofelijk belangrijk. We begeleiden hierbij ongeveer 40 stagiairs die net zijn begonnen aan de opleiding of al langer bezig zijn. We geven informatie tijdens deze bijeenkomst over eigenlijk alles wat ze nodig moeten hebben om te slagen in dit werkveld. Want er zijn heel veel studenten, maar weinig banen. Dus je moet iets hebben om er buiten te staan en jezelf te onderscheiden. Daarom vind ik het mooi dat ik de stagiairs hierin een helpende hand kan bieden.”

,,Hoe verlopen de eerste weken voor jou in het team van Excelsior4All?”
,,Ik denk dat ik juist heel erg geluk heb met Andrean als een soort van mentor. Hij laat me vrij in bepaalde onderwerpen, maar komen altijd samen tot de oplossing. En uiteraard kunnen we hierbij ook sparren met andere collega’s. Alles gaat eigenlijk in een hele goede samenwerking. Ook door het team zelf ben ik warm ontvangen en voel ik me al vrij snel thuis.

Van Galen aanwezig op de Excelsior Clinic locatie De Esch.