• DAMES T=T OP WERKBEZOEK BIJ MAZARS!

De dames van ons project Talentontwikkeling = Topsport waren dinsdag 9 april 2019 op bezoek in het kantoor van onze partner Mazars voor een workshop budgettering. Een workshop die iedere tranche wordt verzorgd vanuit de Mazars Foundation door de enthousiaste Iris Boom en Joyce Lit. Zij gaven aan de hand van een presentatie de dames nuttige tips op met name financieel gebied. “Het mooiste van alles is dat we hen naar huis zien gaan met het gevoel dat zij hier écht wat aan hebben!” aldus Iris Boom.

Nooit hetzelfde
Het doel van de workshop is om de deelneemsters inzichten te geven in wat er op financieel gebied mogelijk is. Denk hierbij aan tips over bijvoorbeeld de zorgtoeslag waar zij recht op hebben, het aanvragen van een uitkering of het krijgen van bepaald soort vergoedingen, maar ook de positieve gevolgen van een baan of opleiding zijn langs gekomen. Onderwerpen waar Joyce Lit veel vanaf weet. Zij vindt het dan ook erg leuk om deze workshops samen met Iris Boom te verzorgen. “Een workshop is nooit hetzelfde. Het is elke keer anders en dus heel dynamisch. Het is uniek om zo’n soort workshop te geven aan deze groep. Dat vind ik er echt erg interessant aan. Daarnaast is er elke keer weer een ontzettend enthousiaste, diverse groep met veel verschillende vragen!”

Voordelen zijn heel fijn
Naast de salarissen, toeslagen en uitkeringen werden ook andere positieve gevolgen van een mogelijke baan of opleiding die dames van Talentontwikkeling = Topsport willen gaan doen of volgen besproken. Het geven van adviezen en voorbeelden over deze twee onderwerpen in het bijzonder viel bij de dames duidelijk in goede aarde. “Hier steek je iets van op! De voordelen die je krijgt als je werkt zijn echt fijn om te weten”, liet een van de deelneemsters weten.

Investeren
Dat Iris Boom en Joyce Lit de aangewezen personen zijn om een dergelijke workshop te geven, mag dus duidelijk zijn. Zij geven zelf aan dat zij dit niet alleen zijn omdat zij veel relevante kennis hebben van hun vakgebied: “Het is voor vrouwen, door vrouwen, dus dat speelt natuurlijk al mee. Daarnaast moet je er echt een hart voor hebben. Wij willen graag investeren in zo’n maatschappelijk project!”

Mazars Foundation
Mazars is een accountants- en belastingadvieskantoor met tien vestigingen in Nederland en ruim 700 medewerkers. Mazars is niet zomaar een accountantskantoor; ze hechten waarde aan creativiteit, nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen en zijn van mening dat ook niet-financiële informatie iets zegt over de gezondheid van een onderneming. Daarom hebben ze een MVO-beleid waarvan Mazars Foundation een onderdeel is. De Mazars Foundation is een platform voor maatschappelijke betrokkenheid.

Voortgang
De deelneemsters van het project Talentontwikkeling = Topsport zitten inmiddels alweer in hun achtste week. In de afgelopen weken zijn er al een aantal momenten geweest waar de vrouwen zichzelf hebben kunnen ontplooien. In de laatste twee weken komt het netwerken en ‘hoe vergroot ik mijn kansen in de zorg’ aan bod. De tranche wordt afgesloten met een feestelijke en verdiende uitreiking van de certificaten van deelname en de sportcertificaten.