• DAMES T=T GENIETEN VAN LEERZAAM BEZOEK COCA-COLA

De dames van Talentontwikkeling = Topsport brachten afgelopen dinsdag een bijzonder werkbezoek aan Coca-Cola. Daar volgden de veertien deelneemsters de workshop ‘hoe presenteer ik mezelf in een sollicitatiegesprek’ van Lianne Zevenbergen, Josette van Loon en Natalie van der Voort! ,,Het is altijd superleuk om de vrouwen hier te ontvangen. Zij komen natuurlijk in een van de laatste weken van hun tranche hier, dus dan is het ook interessant om te horen wat ze allemaal al geleerd hebben’’, trapt Lianne Zevenbergen af.

Mooie vergaderruimte

Al vroeg in de ochtend vertrokken de dames in twee busjes van Excelsior Rotterdam richting Prins Alexander. Daar werden de vrouwen vriendelijk ontvangen en mochten zij de lift naar de bovenste etage van het kantoorgebouw nemen. Daar had Lianne Zevenbergen speciaal voor hen een mooie vergaderruimte gereserveerd die uitzicht gaf over Prins Alexander. Het zorgde ervoor dat de deelneemsters meteen positief waren over het bedrijfsbezoek, zoals blijkt uit deze reactie van een van de deelneemsters: ,,Het ‘kinky’ tapijt in het nieuwe duurzame kantoor en de gastvrije ontvangst zorgen voor inspiratie. Daarnaast is het erg fijn dat ik hier mezelf mag zijn.’’


Voorstellen

Na een korte introductie over het bedrijf Coca-Cola, waarin onder meer werd verteld dat ook merken als Chaudfontaine en Fanta behoren tot de ‘Coca-Cola-familie’, was het tijd voor een voorstelrondje. Alle dames van T=T stelden zich voor en vertelden het een en ander over zichzelf. Zo’n voorstelrondje is iets wat Lianne Zevenbergen altijd belangrijk, maar bovenal leuk en interessant vindt om te doen: ,,Elke groep is altijd anders en in elke groep zitten weer andere persoonlijkheden met verrassende meningen en toekomstplannen. Het is dan ook erg leuk om te horen hoe de vrouwen zich ontwikkelen.’’

Rondleiding en lunch

Toen iedereen uit de groep zichzelf had voorgesteld, was het tijd voor een rondleiding door het mooie en duurzame kantoorgebouw van Coca-Cola waar het bedrijf sinds eind 2018 zit. De dames namen een kijkje op de achtste, negende en tiende verdieping waar verscheidene takken van het bedrijf samenkomen in een huiselijke en open sfeer. Vervolgens genoten zij op de begane grond van een heerlijke lunch. Tijdens deze lunch werd er gepraat over de ervaringen en toekomstplannen van de vrouwen.

Goodiebag

Na het middageten werd in de ‘Arena’ op de tiende verdieping nog een groepsfoto gemaakt en gaven een aantal vrouwen een korte presentatie. Na dit spannende, maar leerzame moment zat het bedrijfsbezoek erop. In het bezit van een goodiebag van Coca-Cola ging iedereen terug naar het Van Donge & De Roo Stadion om daar lekker te gaan sporten onder leiding van Dick van Stralen!

Talentontwikkeling = Topsport

Talentontwikkeling = Topsport is gericht op vrouwen in de leeftijd 16 tot 40+ uit Rotterdam. De aanpak is erop gericht om vrouwen die zich opnieuw oriënteren op de arbeidsmarkt door theorielessen, workshops, sporttrainingen en het businessnetwerk van Excelsior hun persoonlijk doel te laten bereiken op het gebied van werk, opleiding of persoonlijke ontwikkeling en zo duurzaam invloed te hebben op hun levensritme.