Bo Pernet nieuwe docente Playing for Success

Excelsior4All heeft zich per 1 september 2019 versterkt met Bo Pernet (20) voor de functie docente Playing for Success. Bo is geen onbekende voor de stichting. In het verleden liep zij stage bij dit project en ondersteunende zij projectleider Iris de Iongh in haar werkzaamheden als docent. Laatstgenoemde is blij met de komst van Bo: ,,Met haar kwaliteiten, kennis en bekendheid hopen wij een slag te slaan op het gebied van de ontwikkeling van Playing for Success. Ik verwelkom haar daarom ook met open armen!”

Social Work
Dat Bo het project Playing for Success met een frisse blik benadert is al snel duidelijk. “Tijdens mijn mbo opleiding heb ik veel geleerd bij verschillende stages. Waaronder Playing for Success. Na mijn mbo ben ik doorgestroomd naar de opleiding hbo Social Work en heb ik binnen 1 jaar mijn Propedeuse gehaald.”

Perplex
Tijdens haar hbo opleiding was Bo nog steeds te vinden in het Van Donge & De Roo Stadion. Naast haar 4 dagen school, was zij minimaal 1 dag in de week aanwezig om Iris de Iongh te ondersteunen. ,,Nadat ik mijn propedeuse had gehaald heeft Excelsior4all vertrouwen in mijn getoond. Toen directeur Niels Redert van Excelsior4All vroeg of ik docent wilde worden stond ik een beetje perplex. Ik had er nog niet echt over nagedacht, maar ik wil werken en vind het onwijs leuk om te doen. Vanaf toen is het allemaal heel snel gegaan en ben ik aangenomen. Uiteindelijk heb ik de kans gekregen om mijn hbo opleiding in deeltijd af te ronden en mijzelf verder te ontwikkelen bij Excelsior4All.”

Drie Dagen
De nieuwe aanwinst van Playing for Success zal 3 dagen in de week haar werkzaamheden uitvoeren in het DHL Leercentrum. “Ik ga maandag, donderdag en vrijdag de lessen overnemen van Iris en haar waar mogelijk ondersteunen. Momenteel zitten we nog in een voorbereidende fase van het curriculum, maar gelukkig ben ik al bekend met bijna alles door de ervaring uit het verleden. Dat neemt niet weg dat ik nu meer zelfstandig ga doen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Ambitie
Tijdens de drie dagen dat Bo aanwezig is hoopt zij haar steentje bij te dragen aan de ambitie van Playing for Success. ,,Ik hoop Playing for Success door te laten groeien, zodat wij kwalitatief nog betere lessen kunnen aanbieden. Ook willen we de lessen verder uit gaan breiden en zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben en ervoor zorgen dat ze hun doelen gaan bereiken. Ook voor mij geldt dat ik mijzelf hoop door te ontwikkelen als docent en van waarde kan zijn binnen Excelsior4All.”

Team Excelsior4All
Bo Pernet is per 1 september dus officieel onderdeel van het team van Excelsior4All en ze heeft het erg naar haar zin: ,,Ik vind het hartstikke mooi hoe wij de Rotterdammer binnen onze werkgebieden en daarbuiten ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarnaast doen we dat met een super team. Ik ken de meeste mensen van Excelsior4All al een tijdje en de sfeer is altijd top.”

Contact
Ook meer weten over het project Playing for Success? Bekijk dan de projectpagina via de projectpagina.

Gerelateerd nieuws

di 26 november 2019

Playing for Success voortgezet onderwijs op bezoek bij Coca-Cola

Coca-Cola European Partners Nederland is een van de maatschappelijke partners van Stichting Excelsior4All, wat betekent dat…

Lees meer

Contact