• AMATEURPARTNERS SLUITEN AF MET KIJKJE IN DE KEUKEN

Op 24 mei werd op het sportcomplex van de Excelsior Rotterdam jeugd het jaar afgesloten met de amateurpartners. Alle partners waren aanwezig om naast het seizoen af te sluiten nog meer kennis op te doen tijdens het nemen van een kijkje in de keuken bij de jeugdopleiding. Zo bezichtigden zij diverse trainingen van de onder- en bovenbouw, kregen zij diverse presentaties en sloten zij af met een geheel verzorgd diner.

“Het is mooi dat wij vandaag met z’n allen het seizoen kunnen afsluiten. We zijn trots op het netwerk wat wij dit jaar hebben gecreëerd. De band tussen de amateurpartners en Excelsior Rotterdam is uitsteken, het is mooi dat we dit seizoen ook onderlinge band tussen de partnerclubs hebben weten te realiseren.” begint projectcoördinator Thomas Oostendorp.

Sportclub

Als de amateurpartners rond de klok van half 3 langzaamaan het sportcomplex van de Excelsior Rotterdam jeugd betreden, worden zij vriendelijk onthaald door hoofd jeugdopleiding Marco Van Lochem en projectcoördinator Thomas Oostendorp. Laatstgenoemde heeft veel zin in het programma dat de amateurpartners krijgen voorgeschoteld. ,,Er staat een vol programma op de planning voor de aanwezigen. We beginnen met een presentatie over het warming-up programma FIFA11+ wat wij in de jeugd gebruiken. Onder leiding van onze fysiotherapeut Kevin Colla komen de clubs op deze manier meer te weten over blessurepreventie. Vervolgens wordt er een training van de onder-, midden- en bovenbouw bezocht en krijgen zij presentaties van de loop- en krachttrainer van het eerste elftal Noël Cabral en spreekt Marco Van Lochem over onze jeugdopleiding.’’

Positieve reacties

Dat het amateurpartner project op de goede weg is, blijkt uit de lovende reacties vanuit de amateurclubs. Zo zei Brian Zalmijn, hoofd jeugdopleiding VV Capelle: ,,Als aangesloten amateurpartner heb je toch een bepaalde uitstraling naar de buitenwacht toe. Als je kunt aangeven dat de club een samenwerking heeft met een BVO, in dit geval Excelsior, dan zorgt dat voor een aantrekkingskracht voor de jeugd. Ook zo’n dag als vandaag, of het bezoek bij VV Kortrijk, zijn voor ons als VV Capelle van grote waarde om de jeugdopleiding te verbeteren.”

Amateurpartnernetwerk

Dat het amateurpartnernetwerk van Excelsior Rotterdam steeds meer vorm krijgt, blijkt ook uit de samenwerkingsovereenkomsten die onlangs werden gesloten. Zo sloten de Kralingers de afgelopen tijd overeenkomsten met NBSVV, FC Binnenmaas, VV Hellevoetsluis, en VV Capelle. ,,Wij zijn blij dat wij het amateurpartnernetwerk het afgelopen seizoen hebben kunnen laten doorgroeien. Daarin zijn de goede en juiste stappen genomen om dit te bereiken. Mede dankzij de inzet van de Excelsior-trainers kunnen wij ondersteuning bieden door middel van kennis die zij in huis hebben. Zo helpen wij de clubs om het volgende stapje te zetten en daarmee zijn we goed op weg. Hopelijk kunnen wij dit in het aankomende seizoen nog meer vorm geven en ons netwerk behouden!”, aldus Excelsior4All directeur Niels Redert.

Samenwerking borden

Om de samenwerkingsovereenkomsten tussen Excelsior Rotterdam en de verschillende amateurpartners te bekrachtigen, krijgt elke amateurpartner een bord met daarop hun logo en dat van Excelsior. ,,We willen ook laten zien aan de andere clubs dat wij een samenwerking hebben met onze amateurpartners. Daarom hebben wij deze borden overhandigd. Het is een extraatje en deze borden laten zien dat wij ongelofelijk blij zijn met de aangesloten amateurpartners!”, sluit Thomas Oostendorp af.

Amateurpartners

Middels het project de amateurpartners wil Excelsior4All voetbalverenigingen ondersteunen. Door een officiële samenwerking aan te gaan krijgen de amateurpartners de mogelijkheid om activiteiten en evenementen te organiseren met Excelsior Rotterdam. Zo zijn er de trainers activiteiten, studiereizen, wedstrijd bezoeken van het eerste elftal en meer.

Zie voor alle informatie en mogelijkheden de Amateurpartners Presentatie
Mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking of heeft u vragen over de presentatie?

Neem dan contact op met:

Thomas Oostendorp
Projectcoördinator Amateurpartners Excelsior Rotterdam
thomoost@hotmail.com
Tel:010-3138699