• 120 kinderen bij sport- en spelmiddag als afsluiting van het seizoen

Zo’n 120 kinderen genoten woensdagmiddag in het van Donge & De Roo Stadion van Excelsior Rotterdam van een sport- en spelmiddag. Met dit evenement van Excelsior4All werd het schooljaar 2019-2020 afgesloten. Hoewel het door de coronacrisis een roerig jaar was, konden de kinderen vandaag genieten van allerlei toffe activiteiten.

Met deze afsluiting nam Excelsior4All samen met alle deelnemers aan haar projecten afscheid van het afgelopen jaar. Kinderen van Excelsior Schools, deelnemers aan de Excelsior (Meiden) Clinics, Playing for Success en de Excelsior Street League waren uitgenodigd voor dit event. ,,Vorig jaar speelden we ook de finales van de Street League op deze dag, maar door corona begint die competitie nu pas later. We hebben alle deelnemers wel uitgenodigd om hier vandaag te zijn’’, zegt projectleider Andrean Loizides.

Hoewel Excelsior4All ook afgelopen jaar weer honderden kinderen bereikte met haar projecten, was het contact van maart tot mei lastiger door de coronamaatregelen: ,,Met sommige groepen hadden we minder direct contact, al probeerden we ze wel digitaal te bereiken en activeren. We hebben de meeste kinderen dus wel gesproken, maar veel minder gezien. De laatste tijd verlopen onze projecten weer zo veel mogelijk normaal en daar is iedereen blij mee. Het is daarom leuk dat we de kinderen vandaag allemaal konden ontvangen in de wow-omgeving van ons stadion.’’

Helaas mochten de ouders vanwege de beperkende maatregelen niet meekomen, maar de 120 aanwezige kinderen genoten van de activiteiten die op het hoofdveld stonden opgesteld. Zo plaatste Gaaf Verhuur allemaal opblaasbare speeltoestellen, werd er uiteraard gevoetbald, was er een badje en een zeepglijbaan en zorgde Excelsior4All voor eten, drinken en muzikale omlijsting om de middag compleet te maken. ,,Het was een feestje om met alle kinderen het toch wel bijzondere schooljaar toch op positieve wijze te kunnen afsluiten’’, aldus Loizides.

Voor de kinderen is het nu zomervakantie, maar Excelsior4All gaat door. ,,We hebben een paar weken stilgelegen en omdat veel kinderen deze zomer niet op vakantie gaan, hebben we besloten om een zomerprogramma aan te bieden. Op die manier kunnen kinderen ook tijdens de zomermaanden via onze projecten blijven sporten. Ook nemen we deel aan de Zomercampus, waardoor kinderen lessen kunnen blijven volgen in ons leercentrum. Excelsior4All blijft dus tijdens de zomervakantie zeer actief in onze werkgebieden.’’

Bekijk hieronder het zomerprogramma van Excelsior4All: