• Zo’n 300 leerlingen sporten dankzij Challenge010 bij Excelsior

Zo’n 300 leerlingen van middelbare scholen voetballen komend schooljaar dankzij het project Challenge010 bij Excelsior. Rotterdamse jongeren aan de Noordkant van de Maas en van een aantal scholen uit Capelle aan den IJssel kunnen zo wekelijks sporten.

Sportvriend
Minimaal 75 procent van deze jongeren, die via Excelsior4All structureel zullen sporten, is geen lid van een vereniging. Door op school te kiezen voor zaalvoetbal worden ze sportvriend van Stichting Excelsior4All. Het project is een samenwerking tussen Stichting Excelsior4All en Rotterdam Sportsupport. De hoofddoelstelling is sportparticipatie. Dankzij Challenge010 kunnen jongeren wekelijks sporten.

Wekelijkse trainingen
Trainers van Excelsior4All zullen wekelijkse trainingen verzorgen op de scholen en regelmatig zullen de verschillende scholen het tegen elkaar opnemen tijdens toernooien. In totaal zijn er dit jaar dertig teams, verdeeld over de bovenbouw, onderbouw en meidenteams. De zaalvoetballers worden begeleid door negen trainers van Excelsior4All.

Rotterdam Sportsupport
,,Wij zijn verheugd dat Excelsior4All zich wil verbinden aan het project Challenge010’’, zei Gert-Lammens, directeur van Stichting Rotterdam Sportsupport eerder over de samenwerking. ,,Door deze samenwerking kunnen jongeren via school structureel sporten én zich aansluiten bij een club.’’

Positief gedrag
Het project Challenge010 draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. Tevens krijgen alle deelnemers de kans om een eredivisiewedstrijd te bezoeken van Excelsior Rotterdam in het Van Donge & De Roo Stadion.